Tja, tijdje geleden mijn laatste blog….

Honderdduizend redenen om andere dingen prioriteit te geven. Maar is dat echt zo? Zeker, er waren veel zaken die mijn aandacht vroegen die minstens even belangrijk waren, maar mijn voornemen was om regelmatig te schrijven op deze plek.

Uitstelgedrag

Je kunt het uitstelgedrag noemen, of afweermechanismen, of angst, of weggaan van iets wat spannend is.
En je zult het zeker herkennen, we hebben er allemaal weleens last van. Vaak gaat het om jezelf laten zien op een kwetsbare manier. Klopt bij mij ook. Kan ik er wel over schrijven? Heeft iedereen dat al niet gedaan, oh daar heb je haar ook nog eens met hetzelfde verhaal. Dat soort gedachten.

Eigenlijk stellen we vaak onbewust uit omdat er diep ergens van binnen een stemmetje zegt: ja maar….
……als het nou eens niet in de smaak valt?
……als mijn scriptiebegeleider het nou niks vindt?
……als mijn baas het flutwerk vindt?
……als er nou een hoop kritiek komt?
……als die klant niet geïnteresseerd is in mijn verhaal?
……als die vriendin niet op mijn mailtje zit te wachten?
……als mijn partner dat nou heel anders ziet en we ruzie krijgen?

Niks aan de hand!

Mijn klanten zitten er ook mee, en weet je wat, stuk voor stuk ontdekken ze dat er helemaal niks ergs gebeurt als ze gewoon doen wat ze van plan waren, dat ze vaak zelfs een compliment krijgen. Dat het werk wat ze deden met enthousiasme of dankbaarheid ontvangen is en dat het sowieso heel fijn voelt als je gewoon je plan uitvoert.

Wil je weten wat er achter uitstelgedrag zit? Wil je beter bij je plannen blijven? Wil je weten hoe je in een aantal eenvoudige stappen weer op gang komt? Laat dan eens van je horen, ik help je graag weer op gang.
Bovendien laat ik je zien hoe creatief we zijn in het verzinnen van smoesjes en leg ik je uit waarom we dit doen.